Vervoer bij een uitvaart

Het Afscheidsbureau in Wateringen

Ja hoor, het is toegestaan om zelf een overledene te vervoeren. Natuurlijk mag je een overledene niet zomaar naast je op de bijrijdersstoel zetten en wegrijden, maar er mag wel veel meer dan de meeste mensen denken. 

De statige donkere auto’s die de straat in rijden zorgen ervoor dat mensen weten wat er aan de hand is. Ze dwingen een soort van respect af, even stil worden voor wat er op dat moment gebeurt. Ook deze donkere auto’s heb je in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met een grote open glazen achterkant, waardoor je de kist met bloemen goed kunt zien. Een mooie optie wanneer er bijvoorbeeld wordt gekozen voor een uitgeleide met erehaag door de straat. 

Duurzame vervoersopties

Iemand die altijd fietste en nooit de auto gebruikte, zou eerder kiezen voor een rouwbakfiets dan iemand die vrachtwagenchauffeur was. De laatste fietsrit, waarbij een nabestaande zelf op de trappers klimt, het is een indrukwekkend gezicht. Anderen kiezen liever wel voor een auto, maar dan een elektrische. De Rouwtesla is dan een mooie optie, eventueel met volgtesla’s zodat je een kloppende stoet krijgt. 

Oldtimers, zelf rijden, een roze rouwauto

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of het is mogelijk. Een hele oude Citroën, een Engelse taxi, een Cheetah-Mercedes of een Landrover, wat past bij de overledene en wat wil je uitstralen? Inmiddels is er ook een rouwauto voor families die zelf willen rijden, dus zonder chauffeur. Je huurt dan alleen de auto en bepaalt zelf waar je heen rijdt, wanneer je gaat en welke route de voorkeur heeft. Als je privacy en flexibiliteit belangrijk vindt, is dit een goede keuze.

Rouwbus

Onlangs hebben we een VIP-Rouwbus verzorgd voor een familie, die heel graag met z’n allen de laatste rit wilden maken. Als familie in één bus, samen met de overledene en de bloemen, het was heel bijzonder. Het fijne was dat niemand zich zorgen hoefde te maken over op tijd aankomen, parkeerplaatsen en de juiste route, dit geeft wat rust op een emotionele dag. Daarnaast beleef je deze bijzondere dag helemaal samen, je vertrekt vanaf één punt met elkaar en komt ook weer samen thuis. 

Overbrengauto

Vaak maken we gebruik van een overbrengauto. Dit is een donker busje, met geblindeerde ramen en rouwvlaggetjes voor op de auto. Een nette wagen, waarin een overledene vervoerd kan worden. Het is geen staatsievervoer en daardoor wat goedkoper, maar absoluut een hele nette optie. Het moment dat de overledene in de wagen gezet is en de chauffeur en bijrijder aan weerszijden staan, een laatste groet brengen en de deuren sluiten, is vaak een emotioneel moment. Het vertrek vanuit huis, de straat uit om nooit meer terug te keren. We beseffen ons, dat dit momenten zijn, die een waardig afscheid vormen.

Sanneke de Graaf

Sanneke de Graaf

Ieder leven, elke levensstijl en elk individu is anders. Waarom lijken de meeste uitvaartbijeenkomsten dan zo op elkaar?

Inspiratie

Recente posts