Inspiratie

Alles kan

De juiste foto met de juiste muziek, die speciale macaron bij de ouderwetse DE-koffie waar de overledene zo van hield. Of een Cuba Libre in plaats van koffie en een patatje uit de foodtruck, nog één keer samen proosten. Altijd gek op barbecueën geweest? Dan mag deze niet ontbreken. De uitvaart moet een herinnering worden, waarin alles samenkomt wat mooi was aan de overledene. Geen ongemakkelijk toneelstuk, maar een emotioneel samenzijn, inclusief ruimte voor verdriet.

Liever geen lezing, maar een beleving. Zo ingetogen of uitgepakt als bij jou past.

Doe-het-zelf

Wil je graag zelf de meest persoonlijke ingrediënten toevoegen? Ieder rouwt op zijn eigen manier en voor sommigen is dat door zelf zaken te regelen. Of als je altijd met je handen en hout bezig bent, dan is het juist fijn om deze rouwperiode ook zelf een kist te maken. Niets moet omdat het hoort, maar het moet wel precies zo zijn zoals past bij jullie. We verdienen niets extra als je extra catering of producten bij ons afneemt, dus ons advies is nooit omzet-gedreven. Als het bij jullie past om het afscheid en condoleren thuis te doen, met zelfgemaakte hapjes en eigen decoratie, dan kan dat perfect zijn. De functie van Het Afscheidsbureau verandert dan, we nemen meer de overall regie, assisteren waar nodig en vullen aan waar daar behoefte aan is. We rekenen dan enkel het basistarief, zie ook tarieven. We leiden alles in goede banen en grijpen in als de situatie daar om vraagt.

Herdenkingsevent

De uitvaart klein en intiem, maar de herinnering juist liever groot? Een herdenkingsevents kan op elk moment georganiseerd worden. De betekenis van de overledene overbrengen in de afscheidsbijeenkomst, wat heeft hij/zij betekend, wat was typerend, wat mogen we nooit vergeten? 

Natuurbegraven

Steeds meer mensen kiezen voor een eeuwigdurend graf in de natuur. Het idee om weer één te worden met een mooi stukje natuur, in combinatie met natuurbehoud spreekt velen aan. Momenteel zijn er nog niet veel natuurbegraafplaatsen in de provincie Zuid-Holland, maar landelijk neemt het aantal wel toe. Ook op een natuurbegraafplaats is een afscheidsceremonie goed mogelijk. Misschien kies je zelfs wel voor een écht afbreekbare kist…  Natuurmonumenten zorgt ervoor dat inkomsten van natuurgraven ten goede komen voor natuurbescherming.

Referenties

Bel

Whatsapp

Email