Inspiratie

Alles kan

De juiste foto met de juiste muziek, die speciale macaron bij de ouderwetse DE-koffie waar de overledene zo van hield. Of een Cuba Libre in plaats van koffie en een patatje uit de foodtruck, nog één keer samen proosten. Altijd gek op barbecueën geweest? Dan mag deze niet ontbreken. De uitvaart moet een herinnering worden, waarin alles samenkomt wat mooi was aan de overledene. Geen ongemakkelijk toneelstuk, maar een emotioneel samenzijn, inclusief ruimte voor verdriet.

Vindt u het handig om alvast een lijst te ontvangen, met daarin in te vullen wensen en uitgangspunten voor uw eigen uitvaart? Mail dan even, dan ontvangt u deze direct in uw mail.

 

 

Doe-het-zelf

Wil je graag zelf de meest persoonlijke ingrediënten toevoegen? Ieder rouwt op zijn eigen manier en voor sommigen is dat door zelf zaken te regelen. Of als je altijd met je handen en hout bezig bent, dan is het juist fijn om deze rouwperiode ook zelf een kist te maken. We verdienen niets extra als je extra catering of producten bij ons afneemt, dus ons advies is nooit omzet-gedreven.

Als het bij jullie past om het afscheid en condoleren thuis te doen, met zelfgemaakte hapjes en eigen decoratie, dan kan dat perfect zijn. We rekenen dan enkel het basistarief, zie ook tarieven. We leiden alles in goede banen en helpen mee als de situatie daar om vraagt.

Een mooi alternatief voor grote rouwboeketten, zijn zelfgemaakte kransen met droogbloemen. Na de uitvaart kun je deze op een mooie plek ophangen, ter herinnering.

Herdenkingsevent

De uitvaart klein en intiem, maar de herinnering juist liever groot? Een herdenkingsevents kan op elk moment georganiseerd worden. De betekenis van de overledene overbrengen in de afscheidsbijeenkomst, wat heeft hij/zij betekend, wat was typerend, wat mogen we nooit vergeten? 

Het Afscheidsbureau in Wateringen (dichtbij Den Haag) is aangesloten bij RememberMe, je kunt hier inspiratie vinden over alles wat met rouw en verlies te maken heeft. Bekijk bijvoorbeeld de moderne muziek top-5 uit 2020.

Duurzame uitvaart

Steeds meer mensen kiezen voor een eeuwigdurend graf in de natuur van een natuurbegraafplaats. Het idee om weer één te worden met een mooi stukje natuur, in combinatie met natuurbehoud spreekt velen aan. Ook op een natuurbegraafplaats is een afscheidsceremonie goed mogelijk. Misschien kies je zelfs wel voor een écht afbreekbare kist

Ook de mogelijkheid voor resomeren komt steeds dichterbij. In plaats van begraven of cremeren, kan het lichaam opgelost worden in vloeistof. Momenteel wordt gewerkt aan de wetgeving om dit mogelijk te maken. Zodra dit mogelijk is zullen wij dit ook direct aanbieden. En heeft u al gedacht aan een 100% elektrische rouwstoet, bestaande uit Tesla’s? Of zelf fietsen op een rouwbakfiets!

Referenties

Bel

Whatsapp

Email