Bijzondere uitvaartlocaties in Den Haag

Locaties

Veel uitvaartbijeenkomsten vinden plaats in de aula’s van crematoria of begraafplaatsen. In Den Haag kom je al snel bij crematorium Ockenburgh, crematorium  Haagse Duinen of crematorium Nieuw Eykenduynen terecht. Deze laatste heeft geen eigen crematiemogelijkheden, maar gebruikt de ovens van Ockenburgh of Eikelenburg in Rijswijk. Verder heb je een aantal gemeentelijke en niet-gemeentelijke begraafplaatsen waar ook aula’s gebruikt kunnen worden voor de afscheidsbijeenkomst. Denk bijvoorbeeld aan begraafplaats St. Barbara, of de gemeentelijke begraafplaats Westduin. 

Vaak kiezen mensen voor het organiseren van alles op één locatie, zodat er tussendoor geen verplaatsing nodig is. Maar steeds vaker wordt ook gekozen voor een locatie die goed past bij degene die is overleden. In Den Haag zijn diverse bijzondere locaties waar je ofwel de afscheidsbijeenkomst kunt organiseren, of juist de condoleance na afloop van de uitvaart. 

Onze top-5 bijzondere uitvaartlocaties in Den Haag:

  • Thuis: afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal te verwachten gasten, kan een afscheid heel mooi thuis gehouden worden. Lees in deze blog meer over een afscheidsbijeenkomst in eigen huis of tuin;
  • Greens in the Park: (h)eerlijk eten en een schitterende plek. Niet mogelijk op elke dag, maar wel heel mooi en bijzonder. Zowel buiten onder de grote boom, als binnen in de kas kun je in een groene omgeving, maar toch midden in de stad afscheid nemen;
  • Villa Ockenburgh: op loopafstand van crematorium Ockenburgh en Haagse Duinen en begraafplaats Westduin, waardoor een gecombineerd programma met een van deze locaties goed mogelijk is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een kernwaarde van de Villa. De schitterende villa en de gezellige kas, samen met de overkapping buiten bieden veel mogelijkheden;
  • Strandpaviljoen De Kwartel: aan het Zuiderstrand, met een bijzonder mooi Kwarthuisje voor een intiem afscheid met uitzicht op zee. Het voordeel is dat je hier een eigen locatie hebt, zonder dat er andere mensen in- en uit lopen. Niet elke rouwauto kan hier komen, maar daar heeft de locatie zelf een goed alternatief voor met eigen vervoer. Hoe mooi kan het zijn om een afscheidsbijeenkomst in Den Haag op het strand te houden?
  • Op Hodenpijl: eigenlijk is dit geen uitvaartlocatie in Den Haag, maar Schipluiden is prima aan te rijden. Op Hodenpijl is een cultuurkerkje, een restaurant, een bourgondische buitenplaats. Gelegen in een groene omgeving, maar vlak bij de A4, waardoor deze goed bereikbaar is vanuit Delft, Den Haag, Rotterdam en het Westland. Je vindt hier de allure van een kerk, zonder de religieuze uitingen die hier vroeger wel waren. 

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer bijzondere uitvaartlocaties in Den Haag, maar deze top-5 geeft aan wat er zoal mogelijk is. Heb je zelf een bijzondere locatie in gedachten, of zoek je iets maar weet je niet wat precies? Neem contact op, dan zoeken we dit graag voor je uit! 

Sanneke de Graaf

Sanneke de Graaf

Ieder leven, elke levensstijl en elk individu is anders. Waarom lijken de meeste uitvaartbijeenkomsten dan zo op elkaar?

Inspiratie

Recente posts