Werkwijze

Onze kracht

Kies voor zoveel begeleiding als je nodig hebt. Wil je het een en ander zelf doen, of wil je liever alles uit handen geven? Je betaalt een vaste fee (3 opties) voor de werkzaamheden, maar alle overige kosten tegen inkoopprijs. Echte transparantie, wel zo eerlijk.

“Ik denk graag met je mee en ik wil er voor je zijn, zowel in het voortraject als direct na een overlijden.” Sanneke de Graaf, eigenaar Het Afscheidsbureau. “14 jaar lang heb ik in Rotterdam de mooiste bijeenkomsten voor mensen mogen organiseren en begin 2020 heb ik de beslissing genomen om zelf te gaan ondernemen. Nu echt op mijn manier: professioneel, transparant, eigentijds en persoonlijk. En dichter bij huis, vanuit Wateringen bedien ik het Westland, regio Haaglanden en overal tot een uur rij-afstand. Geen duur pand en grote overhead, maar zo min mogelijk kosten en meeste flexibiliteit. Ik vind het fijn om niet volgens een vast stramien te hoeven werken, ik pas me geheel aan aan de familie, naar hun wensen en wat voor hen goed voelt. Faciliterend en dienstverlenend, het gaat om hen en hun verlies.”

Zoek je naar een uitvaartbegeleider voor een babyuitvaart of kinderuitvaart? Dan is www.knufenko.nl het juiste adres. In een samenwerkingsverband zijn we hier in gespecialiseerd, dit is een vak apart met een andere werkwijze.

Eén vast gezicht en daar omheen een vast team van professionals, ieder een expert op zijn of haar eigen gebied.

Het Afscheidsbureau heeft een ‘Mijn wensen’ document opgesteld, waarin je antwoord geeft op vragen die gaan over jouw uitvaart. Je hoeft niet overal antwoord op te geven, misschien wil je sommige beslissingen overlaten aan je nabestaanden. Maar de zaken die je belangrijk vindt, kun je aangeven. Wil je dit document ontvangen, of vind je het fijn om een keer te bespreken wat er allemaal mogelijk is en wat je kunt verwachten, lees dan hier verder.

 

Checklist bij overlijden

De belangrijkste stappen

Hieronder vindt u de belangrijkste stappen in onze checklist bij een overlijden. Voor persoonlijke ondersteuning kunt u direct telefonisch contact opnemen met Het Afscheidsbureau, wij staan voor u klaar, ook wanneer u een overlijden verwacht. 

Uitvaartverzorger vergelijken
 • Bel (huis)arts voor vaststellen en verklaren overlijden
 • Bel 0174-284874

Wij regelen voor u:

 • Vervoer, verzorging en opbaring van de overledene (thuis of in uitvaartcentrum);
 • Aangifte van overlijden;
 • Gezamenlijke afspraak om alles rondom de uitvaart te bespreken;
 • Zoveel mogelijk praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen, waaronder het samenstellen van een inhoudelijk programma, het opstellen van een draaiboek, downloaden muziek, etc;
 • Afspraken maken met de locaties, het crematorium of de begraafplaats in bijvoorbeeld Den Haag of Rijswijk;
 • Verzorgen van rouwkaarten en -advertentie(s), eventueel online condoleren;
 • Verzorgen van rouwvervoer;
 • Verzorgen van de catering;
 • De afscheidsbijeenkomst op de juiste locatie.
 

Referenties

Bel

Whatsapp

Email