Dienst·baar (bijvoeglijk naamwoord)

1ondergeschikt: je dienstbaar opstellen tonen dat je je ondergeschikt wilt maken aan een collectief belang

Als het uitgangspunt is, dat een ‘memorabele uitvaart’ het collectief belang is, dan kan ik alle keuzes die ik in een voortraject maak tegen deze meetlat leggen. Het gaat niet om mij, niet om mijn voorkeuren of mijn smaak of mijn voorkeur voor locaties. Werken met een vaste kistenleverancier of uitvaartfotograaf kan daarom bijvoorbeeld niet. Alles is afhankelijk van wat past bij de overledene of de nabestaanden. Natuurlijk is een groot netwerk van veel leveranciers noodzakelijk om keuzes voor te leggen. Weten wie de beste is in zijn of haar vakgebied, wie de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt en wie niet provisie-gedreven werkt. Daar sta ik voor, me dienstbaar opstellen, in elk moment van het uitvaarttraject.

Sanneke de Graaf

Sanneke de Graaf

Ieder leven, elke levensstijl en elk individu is anders. Waarom lijken de meeste uitvaartbijeenkomsten dan zo op elkaar?

Inspiratie

Recente posts

Geen kist, maar een mand

Er is best een grote groep mensen, die bij een kist, een koude en harde associatie hebben. Het idee om zelf in zo’n kist te liggen, of daar je dierbare in te moeten (laten) leggen, kan veel weerstand oproepen. Helemaal niet gek, je omringt je graag met mooie en aansprekende spullen, ook bij het einde kan dat zo zijn.

Lees verder--

Een uitvaart in Corona-tijd, erehaag

Vanwege de Corona-maatregelen en de beperkingen volgens de opgestelde richtlijnen, is het vaak niet mogelijk om iedereen uit te nodigen die je wilt uitnodigen voor een uitvaartbijeenkomst. Omdat er keuzes gemaakt moeten worden tussen wie wel en wie niet, zie je dat er vaak gekozen wordt om het sowieso in kleine kring te houden. De ene tante wel en de andere niet, dat zorgt voor gedoe. Daarom maar alle tantes niet! Maar als die tante niet kan komen, kun je dan wel de buren uitnodigen waar je eigenlijk heel veel meer contact mee hebt?

Lees verder--