Uitvaartverzorger vergelijken

Waar let je op bij het kiezen van een uitvaartverzorger?

Wat vind je belangrijk in de keuze voor wie je vraagt om je te komen helpen?

Verschillende aspecten zijn belangrijk:

  • Persoonlijke klik: voel je je vertrouwd bij iemand
  • Betrouwbaarheid: weet je of anderen goede ervaringen hebben
  • Eén aanspreekpunt: vind je het belangrijk dat je met één persoon te maken hebt, of mogen dit er meerdere op verschillende momenten zijn?
  • Persoonlijk contact of telefonisch/digitaal
  • Prijs: er is een groot verschil in prijs tussen de verschillende aanbieders
  • Beschikbaarheid: per direct beschikbaar tot en met de uitvaart
  • Bereikbaarheid: vind je het belangrijk iemand continu te kunnen bereiken, of mag dit ook via een hoofdkantoor tijdens kantoortijden?
  • Ervaring: weet je zeker dat iemand de juiste ervaring heeft?

 

Voor de één is een persoonlijke klik veel belangrijker dan voor de ander. Als je weet dat je intensief contact zal hebben en iemand dagelijks over de vloer krijgt vanwege een thuisopbaring, dan is het fijn als je de uitvaartverzorger een prettig persoon vindt. In sommige situaties zijn ingewikkelde gesprekken nodig, vanwege een familieconflict of tegenstrijdige belangen bij nabestaanden. Ook dan wil je graag een uitvaartverzorger die vertrouwd aanvoelt en kan helpen om met elkaar de juiste weg te vinden.

Bereikbaarheid en beschikbaarheid zijn essentieel bij een overlijden. Soms moet een overledene direct opgehaald worden bij een verpleegtehuis, dan wil je zeker weten dat dit snel gebeurt. Je moet je ook afvragen of je het fijn vindt om ‘live’ af te spreken, of dat je liever via Whatsapp of per mail communiceert. Om echt tot een zo persoonlijk mogelijk afscheid te komen, is elkaar ontmoeten en samen overleggen vaak wel het fijnst. Je kunt dan uitgebreider bespreken wat je wilt, hoe iemand was en waar je misschien mee zit.

Veel mensen vragen zich af: Wat kost een uitvaart? Maar belangrijker is misschien de vraag: Wat betaal ik aan de uitvaartverzorger? Want bij de ene uitvaartonderneming kun je voor een kist € 600 betalen, terwijl deze zelfde kist bij de ander slechts € 250 kost. Hetzelfde geldt voor het vervoer, de verzorging, bloemen, kaarten, etc. Vergelijk daarom een complete offerte onder meerdere aanbieders met dezelfde uitvraag om een goed beeld te krijgen van wat je uiteindelijk echt betaalt. Bij Het Afscheidsbureau weet je dat je een vaste fee betaalt voor de begeleiding en alle overige posten worden tegen inkoopprijzen berekend. Zo weet je zeker dat je niet meer betaalt dan nodig is en dat je niet geadviseerd wordt iets te doen of af te nemen, omdat daar een hogere marge op gemaakt wordt. Daarnaast kan een onderneming met een grote winkel of showroom, hogere kosten berekenen omdat ze ook meer overheadkosten hebben. 

Goed vergelijken is dus heel verstandig. Uiteindelijk kan het om een groot bedrag gaan en is het een hele intensieve en emotionele periode, die je niet over kan doen. Heb je hier vragen over? Bel of mail dan even, dan bespreken we het direct.

Referenties

Bel

Whatsapp

Email