Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart zijn helemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt. Cremeren is bijvoorbeeld goedkoper dan begraven in een eigen graf, je hebt kisten van € 250, maar ook van € 1.250 en je kunt kiezen voor heel luxe vervoer, of een simpelere overbrengauto. Oftewel, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, of zoals de overledene had gewild. Op sommige posten kun je niet echt besparen, een koeling of verzorging zul je altijd nodig hebben. Maar het ene uitvaartcentrum is veel duurder dan het andere centrum. 

Uitvaartverzekering of spaarpotje?

Vaak weten we vooraf of er een uitvaartverzekering is, met een bepaald verzekerd bedrag waar we binnen moeten blijven. Of soms is er geld voor opzij gezet, om de kosten van een uitvaart met bepaalde wensen te voorzien. Soms is het onvoorzien en bekijken we met elkaar wat wel en niet kan. We kunnen in alle gevallen bekijken wat er mogelijk is en met de meeste uitvaartverzekeringen kunt u bij ons terecht. U bent altijd vrij in de keuze voor uitvaartbegeleider.

Kosten vergelijken voor een uitvaart

Een gemiddelde uitvaart kost net zoveel als een kleine tweedehandsauto. Wanneer je een auto koopt, bereid je je hier vaak uitgebreid op voor en maak je prijs-kwaliteitafwegingen. Het is helemaal niet gek om dat voor een uitvaart ook te doen, de uiteindelijke kosten zijn best serieus te noemen. Voor ons is het geen taboe, we geloven er dan ook niet in dat een uitvaart mooier wordt als er veel geld aan uitgegeven wordt. Het wordt wel mooier wanneer er goed over nagedacht is en het zo persoonlijk mogelijk wordt. 

Vooraf duidelijkheid in kosten van een uitvaart

We beloven dat u geen verrassingen achteraf krijgt, dus geen factuur met daarop kosten die ‘uit de lucht komen vallen’. Vanwege onze ervaring kunnen we goed vooraf inschatten wat de kosten zijn, gebaseerd op uw wensen. We vinden het dan ook heel normaal om vooraf een begroting te maken en deze eventueel te wijzigen, wanneer uw wensen toch later anders zijn. Omdat we transparant werken, hebben we er ook geen belang bij om hogere posten door te berekenen, of zoveel mogelijk te berekenen. De fee voor de begeleiding is een vaste post en alle andere kosten worden tegen inkoopprijs doorberekend. Meer informatie over de tarieven vindt u hier

Vrijblijvend offerte opvragen

Uiteraard kunt u altijd een offerte opvragen, wanneer u benieuwd bent naar de mogelijke kosten. U kunt dit doen door het contactformulier in te vullen, dan nemen we binnen een dag contact met u op om de wensen door te spreken. Natuurlijk is dit vrijblijvend, we doen dit graag voor u. 

Persoonlijk

Ieder leven is uniek. De kracht van Het Afscheidsbureau is om de uitvaart en de periode hier naartoe, zo persoonlijk mogelijk te maken. 

“De uitvaart moet een herinnering worden, waarin alles samenkomt wat mooi was aan de overledene”

U bent verzekerd van één aanspreekpunt, op elk moment bereikbaar. Ruime ervaring, snel en onafhankelijk advies. Vrijblijvend kennismaken? Een voorgesprek is altijd kosteloos. 

Referenties

Bel

Whatsapp

Email