Uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartwensen laten vastleggen?

Vind je het een fijn idee, om ergens zwart op wit te hebben staan, wat je wel en niet zou willen met jouw uitvaart? Of moet je met iemand praten over zijn of haar uitvaart, maar weet je niet zo goed wat je precies moet bespreken?


Het Afscheidsbureau heeft een ‘Mijn wensen’ document opgesteld, waarin je antwoord geeft op vragen die gaan over jouw uitvaart. Je hoeft niet overal antwoord op te geven, misschien wil je sommige beslissingen overlaten aan je nabestaanden. Maar de zaken die je belangrijk vindt, kun je aangeven.

 

Wil je dit document ontvangen, of vind je het fijn om een keer te bespreken wat er allemaal mogelijk is en wat je kunt verwachten, vul dan onderstaand formulier in. Je krijgt het document (vrijblijvend) toegestuurd, of we plannen een kennismakingsgesprek in.

 

 

Hoe ziet een formulier voor het vastleggen van uitvaartwensen er uit?

Op een formulier waarop je je uitvaartwensen vastlegt, geef je antwoord op vragen zoals: 

Wie regelt de uitvaart?

Dit typeert mij en het zou fijn zijn als dat terug komt op mijn uitvaart:…

Het mooie is dat je niet alles in moet vullen. Je kunt aangeven wat je belangrijk vindt en wat je eigenlijk helemaal niets uitmaakt. Stel dat je gebruik wilt maken van een basis kist en dit mag echt de allergoedkoopste kist zijn die er bestaat (omdat er “toch de vlam in gaat”, zoals velen zeggen), dan is het handig om dat op papier te zetten. Anders zouden de nabestaanden misschien toch een wat duurdere kist kiezen, om anderen niet het idee te geven dat ze niet zoveel voor je over hebben. 

Maar het is ook goed om nabestaanden de ruimte te geven om dingen zelf in te vullen. Om bijvoorbeeld bepaalde muziek zelf uit te kiezen, of om wel of geen foto op de kaart te plaatsen. Het regelen van een uitvaart kan hen ook helpen in hun rouwproces, dus je helpt ze ook door hen wat ruimte te geven. En twijfel je over bepaalde beslissingen? Bespreek het dan, eventueel in het bijzijn van iemand van Het Afscheidsbureau, zodat je weet wat wel en niet mogelijk is en wat de voor- en nadelen van bepaalde beslissingen zijn. Ook als je weet dat bepaalde keuzes voor irritaties kunnen zorgen, dan is het fijn als er wat uitleg bij is, of als een ‘buitenstaander’ dit kan overdragen aan familieleden. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Mocht je het fijn vinden om ook te weten wat jouw wensen precies voor kostenplaatje met zich meebrengen, dan kunnen we hier altijd een offerte voor uitbrengen. 

Contactformulier

Wil je een formulier ontvangen, of een kennismaking inplannen? Dit is altijd vrijblijvend. Vul onderstaand contactformulier in. 

Hier kun je ook ervaringen van anderen lezen, of eerst meer inspiratie opdoen.

Referenties

Bel

Whatsapp

Email